domingo, 27 de diciembre de 2009

Història i currículum

SOCIETAT CORAL DE BENEIXAMA

La Societat Coral Beneixama naix al 1990 amb una fusió del Cor Parroquial i d’altres grups de cantors de la localitat, de la ma d’En Pedro Joaquin Francés Sanjuan aleshores director de la Banda de Música La Pau.

La primera gran actuació del cor va tindre lloc en les festes de setembre de 1990, en la missa major del dia de la Mare de Déu, interpretant la missa de Palazón instrumentada per a banda de música.
En 1991 intervé en l'acte d'obertura del Centenari de la mort del Cardenal Payá, en el que el cor afig cants populars i clàssics en el seu repertori i, junt amb la Banda de Música, comença una nova línia d'actuacions a més de l’aspectes litúrgic.

El gran repte en els cants litúrgics va ser la preparació de la 2a missa Pontifical de Perossi, la qual es va cantar per primera vegada en 1993.

A partir de les festes de setembre de 1994 es fa càrrec de la direcció del cor, En Juan Bautista Romero Maestre. Durant la direcció del mateix, a banda de les actuacions litúrgiques, s’han oferit un o dos concerts anuals de cant polifònic popular i clàssic.

Al 1999 es va oferir un concert de fragments de conegudes sarsueles.

Des d'octubre de 1999 es fa càrrec de la direcció En Alejandro Pérez Vidal sota la direcció del qual, a més dels cants litúrgics habituals, es va oferir un concert de cançons populars al juny del 2000. Passades les festes de setembre, i per motius professionals, deixa la direcció.

Des de febrer del 2001 a desembre de 2008, el director va ser En Vicent Castelló Sanjuán. En aquets anys s'han realitzat concerts junt amb uns altres corals, el cor d'Aules de la 3a Edat de Vitoria-Gasteiz, Cantoría Hipponensis i altres. Al novembre del 2006 va actuar, junt amb Cantoría Hipponensis, en l'Aula Magna Alfons el Magnànim de València.

A l'octubre del 2007 va oferir un concert d'havaneres i cançons populars a Camp de Mirra, ,amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, va participar junt amb la Banda de Beneixama i amb les corals Santa Cecília d'Ador, Agrupació Vocal Clarialba de Montaverner i l'Almoina d'Almoines i Coral Sant Blai de Potries en una Gala Lírica, amb peces de sarsuela i àries d'òpera amb una soprano, un tenor i un baix com a solistes.

El mateix concert es va oferir al juny del 2008 a Ador, acompanyats per la banda de música de la dita població.

També en 2008 es va participar en el concert oferit per la “Societat Musical La Pau” ”Quan La música fa poble” i altres associacions del poble, el concert per a la setmana cultural de Pensionistes i Jubilats i la participació de les veus d'hòmens i la soprano Virtu Sánchez junt amb les veus d'hòmens de la Coral de Bocairent en el concert de Santa Cecília 2008 de la “Societat Musical La Pau” en l'obra “The kings go Forth” i el Concert de Nadal oferit el 27 de desembre, en el que vam acomiadar En Vicent Castelló Sanjuán.

Des de l’1 de gener fins a setembre de 2009 ens va dirigir En Juan Molina Sanchis, sota la seua direcció es va realitzar el concert Nit de Boleros al pati de la fundació Elena Sanjonja juntament amb la Coral Ambrosio Cotes de Villena i Cantoria Hipponensis de València.

El director actual és Alexis Jornet Valls

Beneixama, desembre de 2009